Maaf, talian sedang sibuk!

 Bayangkan pada saat kita berdoa dan mendengar ini:
"Terima kasih, Anda telah menghubungi Rumah Allah ".
Pilih salah satu:
* Tekan 1 untuk 'meminta'.
* Tekan 2 untuk 'mengucap syukur'.
* Tekan 3 untuk 'mengeluh'.
* Tekan 4 untuk 'lain-lain permintaan'."
Atau, bagaimana jika Malaikat memohon maaf seperti ini: "Saat ini semua malaikat sedang membantu pelanggan lain. Sila tunggu. Panggilan Anda akan dijawab mengikut giliran."
Bolehkah Anda bayangkan ketika berdoa, Anda mendapat respon seperti ini: "Jika Anda hendak berhubung dengan Malaikat Jibril, tekan 1. 
Dengan Malaikat Mikail, tekan 2.
 Dengan lain-lain Malaikat, tekan 3. 
Jika Anda ingin mendengar sari tilawah semasa Anda menunggu, tekan 4."
"Untuk pertanyaan mengenai hakikat syurga & neraka, sila tunggu hingga Anda tiba disini!!"
Atau Anda juga boleh mendengar ini : "Komputer kami menunjukkan bahwa Anda telah membuat panggilan sebanyak satu kali pada hari ini. Sila cuba kembali esok hari." atau, "Pejabat ini ditutup pada hujung minggu. Sila hubung kembali pada hari Isnin selepas pukul 9 pagi."
Alhamdulillah, Allah SWT mengasihi kita, Anda dapat "menaliponNya" setiap saat!!! Anda boleh memanggilNya pada bila-bila masa saja dan Dia mendengar Anda. Apabila memanggil Allah, Anda tidak akan mendapat nada sibuk. Allah menerima setiap panggilan dan mengetahui siapa pemanggilnya secara peribadi.
Ketika Anda memanggil, gunakan nombor utama ini: 24434 
2 : solat Subuh
4 : solat Zuhur
4 : solat Ashar
3 : solat Maghrib
4 : solat Isya
Info selengkapnya ada di Buku Talipon berjudul "Al-Qur'anul Karim & Hadis Rasul" Hubungan secara terus, tanpa Operator, tanpa Perantara, tanpa bayaran.
Nombor 24434 ini memiliki jumlah saluran hunting yang tak terbatas dan dibuka 24 jam sehari 7 hari seminggu 365 hari setahun !!.


2 comments: