2011

Assalamualaikum w.b.t

Its been a long time i haven't tell u guys a story..hahaha..bajet sume org nk taw cite pasal ko kan? =_= Its been 8 days 2011 left us but hey, 2012 come..its not the end of the world yet..but some says 2012 is the end of the world?? Tiada siapa tahu melainkan Allah s.w.t 

Well 2011 meninggalkan banyak kenangan..manis, pahit, masam, masin...sume ade la..tp paling terkesan di hati adalah kehilangan atuk yang tersayang.. 1 Dec 2011 bersamaan dgn hari khamis atuk atau lebih mesra dipanggil "ayoh" di kalangan cucu..juga anak2 arwah..

Ayoh dimasukkan ke ward pada 19 november kira2 pukul 430 pagi..kebetulan pada pagi itu aku dan adik lelaki ada dirumah pulang bercuti di hujung minggu..die mengadu hypo sbb 1 bdn menggigil..tp bila dah dimasukkan ke wad..rupanya bkn disebabkan kencing manis tp penyakit jantung..sebelum pulang ke KL smpat melawat ayoh 2 kali di hospital..tp Allah maha berkuasa..rupanya itu kali terakhir aku dpt salam tangan dan mencium pipi ayoh..

Ayoh seorang yang pendiam dan tak banyak cakap...seorang pendengar setia setiap cerita cucu2 nya..bila cucu2 yg lain balik dia akan tnya mcmana blaja..keje..dan lain2..tp yang boleh consider paling rapat sekali dgn arwah ialah adik bongsu aku..selepas arwah abah meninggalkan kami..ayohla menjadi pengganti..sedikit sebanyak kami adik beradik dpt merasakan kasih syg dr seorang ayah..walaupun x sama, itu dah cukup memadai..

raya 2011

We missed you!

Setiap yang bernafas, Pasti akan Mati - "Kullu nafsin za iqatul maut"
Al-fatihah buat ayoh Nik Hussin Nik Kadir 1 comment: