Perlukah?

Perlukah kita berterus terang sedangkn kenyataannya amat memilukan?In a professional way,criticism must be accepted to improve ourselve eventhough kritikan tu menjatuhkan kite...in a simple word,view it in a positive way la...so then bnde tu akan mnjdi 1 motivasi utk dri kita..but when it fall into hati dan perasaan mcmane pulak?susah kan?Memerlukan kekuatan yg maksima tu...huhu...example la kan...mcm kite nak meluahkan perasaan kite dekat org yg kite suke...kalo yg da suke same suke tp malu2 tu lainla citenye...da nampak hint da kt situ..tp kalo yg the other party lgsung xtahu menahu pasal kita,cmane?mencabar kan...some other circumstances plak,apabila kita ingin menolak seseorg krn kita mempunyai alasan yg tersendiri...yg tu lg mencabar i guess...itu my personal opinion..korg sume cik wawa xtawla...huhu...Whatever it is...handle la dgn cara yg berhemah..cube letakkan diri kita sndiri apabila berada di tempat mereka..apa yg kita rasai,maka begitulah juga yg terjadi kpd mereka...dan sebaliknya..but at least,do it in a courteous way...


Kepada 'kamu' sy mntak maaf bnyak2...sy xnak sorok ape2 dr 'kamu' yg akan membuatkan 'kamu' terus merasa begitu..Sy tetap akan mnjadi sahabat 'kamu' smpai bila2..sy pernah rasa apa yg 'kamu' rasa ketika ini dn pengalaman lepas bnyak mengajar sy dan 'kamu' tntg realiti kehidupan... 


6 comments:

  1. taw xpe.. stuju! kenyataan menyakitkan tapi perlu trime. (aku pn cuba nk blaja benda tu)

    perlukah bererus-terang?demi menjaga hati.. depends on situation :)

    ReplyDelete
  2. it so hard. saya telah melaluinya banyak kali.. bayangkan kite terlanjur mencintai seadanya.. ade dua dimensi,satu dari perspektif lelaki,satu dari perspektif perempuan.Dua view yg berbeza..dan pernah mengalami macam2 kelukaan.. alasan popular ialah "awak terlalu baik untuk saya".. tak dapat terima alasan cmtu.. dah jd baik pon salah.. emmm.. cik wawa take time. who is loving u will running and climb your heart. and do, whatever it cost him.. lelaki sederhana adalah sebaik2nya..recomendation..

    ReplyDelete
  3. tq razif... :)
    really appreciate that..

    ReplyDelete
  4. saya pernah lalui keadaan macam ni

    ReplyDelete